Zatrzymaj chwilę – Sztuka Patrzenia – warsztaty fotograficzne

SZTUKA PATRZENIA – pełna inspiracji przestrzeń czułej uważności i obecności, jak wyPATRZEĆ chwile, jak widzieć rzeczy zwykłe w sposób niezwykły, jak bawić się obrazem i dostrzegać to, co ukryte, dwuznaczne i nietuzinkowe. To o tym co WIDZIMY patrząc…

Autorskie motto tego projektu brzmi: PATRZ SERCEM, KADRUJ OKIEM, RYSUJ ŚWIATŁEM… czyli jak w kadrze zrównoważonej kompozycji wyrysować światłocieniem: zachwyt, zdziwienie, smutek, ciekawość przekazując swój sposób widzenia świata. To projekt o tym, jak znaleźć pasję dzielenia się sobą w obrazie, jak odkryć nową perspektywę patrzenia na świat, jak z humorem utrwalić to co dzieje się wokół nas.

Warsztaty fotograficzne:

Nauka podstaw techniki fotografowania, poznanie tajników dobrego zdjęcia w atmosferze przygody i wyzwania. Komponowanie i zachowywanie emocji na zdjęciach, tak by pozostawały one w pamięci innych.

Cechy dobrego kadru porządkujące to, w jaki sposób szczególnie podkreślając znaczący temat obrazu komponować zdjęcia.

Dobra zabawa i zadania do pracy indywidualnej!
Dla kogo: młodzież, dorośli
Kiedy: od 5.10. 2022 r, cztery kolejne środy.
W jakich godzinach: 18.30-20.45
Gdzie: lokal Szkoły Nauki Jazdy Flinstones, ul. Balicka 18 (pętla tramwajowa Bronowice Małe)
Cena: warsztaty są bezpłatne, obowiązuje jedynie opłata rejestracyjna w wysokości 20 zł.

Prowadząca:
Małgorzata Pióro – artysta fotografik, pedagog, socjolog, arteterapeuta, wykładowca, certyfikowany trener, trener „doświadczania”, trener metody „Biegun” Marka Kamińskiego, facylitator, podróżniczka. Zwyciężczyni międzynarodowego konkursu Travel Photographer of The Year 2011 w kategorii „Egzotyka – Portfolio”. Wykłada fotografię i prowadzi plenery i pracownię dyplomową w Krakowskiej Szkole Filmowej W. Hasa w Krakowie. Współtworzy i realizuje projekty z Fundacją Marka Kamińskiego – Life Plan dla młodzieży i projekt Walk4Life. Jest autorką projektu Dobro od Dziecka, który realizuje z Fundacją Wawel z Rodziną. W 2015 r. została inspirującym fotografem jednego z najbardziej znanych fotograficznych portali – Szeroki kadr. W 2019 r. wygrała konkurs fotograficzny „Uchwyć prawdziwe emocje” organizowanym przez Biuro Podróżników FLUGO. Prowadzi fotowyprawy i wyprawy rozwojowe w różne zakątki świata min. do Gruzji, Azerbejdżanu i Indii, Hiszpanii, Maroka.