Pomoc bezdomnym, ubogim, seniorom i rodzinom w potrzebie jest dla nas najważniejszym elementem działalności. Zwłaszcza w czasie pandemii.

W każdy powszedni dzień tygodnia w Bożym Młynie przygotowujemy ciepły posiłek 25 osobom, z czego dwunastu nosimy do domów. Kolejnym 24 osobom przygotowujemy raz w tygodniu paczki żywnościowe, roznoszone przez wolontariuszy. Staramy się też od czasu do czasu przygotować coś specjalnego. W najbliższym czasie będzie to:

• 15.11 – Dzień Ubogiego
  • 06.12 – Św. Mikołaj
  • 24.12 – Wigilia i Boże Narodzenie
  • 06.01 – Święto Trzech Króli

Cała nasza działalność charytatywna opiera się na ludzkiej dobroci. Wierzymy, że każdy może pomóc drugiemu. A jak konkretnie możesz pomóc?
  • zostań wolontariuszem roznoszącym posiłki, robiącym zakupy seniorom, przygotowującym paczki żywnościowe dla potrzebujących, wystarczy, że wypełnisz ten formularz- zgłoszenie:
  • pomóż nam nawiązać współpracę z hurtowniami, zakładami produkcyjnymi, sklepami, polegającą na nieodpłatnym przekazywaniu artykułów spożywczych i środków czystości
  • rozglądaj się uważnie dookoła, może jest w twoim otoczeniu ktoś, kto potrzebuje pomocy, ciepłego posiłku, innego wsparcia. Jeżeli tak, skontaktuj go z nami
  • podziel się z innymi produktami  długoterminowymi lub środkami czystości (nie muszą to być ilości hurtowe 🙂 )
  • możesz wpłacić drobna ofiarę pieniężną na nasze konto: Stowarzyszenie Latarnia PKO Bank Polski 61 1020 2906 0000 1802 0388 8690
  • przekaż nam swój 1%