Jak wykorzystaliśmy 1% podatku przekazany nam w 2021 roku

Dziś chcielibyśmy opowiedzieć o tym, co udało nam się zrobić za pieniądze przekazane nam w ramach 1% podatku.

Dzięki Waszej życzliwości zebraliśmy 12 044,64 zł. Byliśmy tak bardzo wzruszeni, że tylu z Was nam zaufało i wsparło właśnie nasze działania. Mamy nadzieję, że nie zawiedliście się i w tym roku również przekażecie nam swój 1%. Liczymy też, że do grona darczyńców dołączą kolejne osoby, które obdarzą nas zaufaniem.
Pieniądze, które otrzymaliśmy, realnie wsparły nasze działania! Zobaczcie, jak je wykorzystaliśmy:

– Zasililiśmy pulę pieniężną na bieżące zakupy spożywcze potrzebne dla bezdomnych i innych osób w trudnej sytuacji materialnej (ok. 2500,00 zł)
– Zorganizowaliśmy bezpłatne warsztaty fotograficzne prowadzone przez p. Małgorzatę Pióro, cieszące się ogromnym powodzeniem (1800,00 zł.)
– Dokupiliśmy produkty do paczek wigilijnych (2000,00 zł)
– Zakupiliśmy środki czystości dla najbardziej potrzebujących (500,00 zł)
– Dofinansowaliśmy warsztaty dla dzieci i młodzieży z bezpieczeństwa w sieci (850,00 zł)
– Zorganizowaliśmy koncert patriotyczny z okazji 11 Listopada (1 375,00 zł)
– Dofinansowaliśmy warsztaty dla młodych ludzi z kształcenia umiejętności miękkich (1000,00 zł)

Pozostało nam na ten rok ok. 2000,00 zł, bo następne pieniądze z 1% dotrą do nas dopiero po wakacjach.

Chcemy te pieniądze wykorzystać na wiosnę, na organizację wycieczek (naszym nowym samochodem) dla osób starszych. Dzięki temu seniorzy, którzy od dawna nie wychodzą z domów, będą mogli odwiedzić piękne okolice, odetchnąć świeżym powietrzem, zjeść dobry obiad i wspólnie spędzić czas.

Uważacie, że to dobry pomysł, czy raczej powinniśmy inwestować w warsztaty dla młodzieży albo we wspieranie rodziców? A może macie inne ciekawe propozycje? Jesteśmy bardzo otwarci na wszystkie podpowiedzi.

Mamy nadzieję, że w tym roku również przekażecie swój 1% podatku Stowarzyszeniu Latarnia! A może nawet namówicie kogoś z otoczenia, by również zdecydował się nas wesprzeć? 😊